Programació

El meu clàssic

Cicle El meu clàssic.
Cicle coorganitzat amb la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures

Amb el cicle El meu clàssic acostem autors essencials de la literatura catalana a través de nous llenguatges. Enguany, el cicle de quatre sessions és dirigit per Mònica Bofill i se centra en autors que han parlat de la immortalitat: Ramon Llull, Joan Maragall, Anna Murià i Anna Dodas. Cada funció serà una peça única que utilitzarà tres llenguatges per parlar de l’autor i la seva obra: la presentació conceptual del seu univers literari en relació amb la immortalitat, la lectura de textos i la improvisació musical.

Ramon Llull
Joan Santanach, Jordi Boixaderas i Carola Ortiz
23 d’octubre – 20 h
La filosofia de Ramon Llull s’endinsa profundament en la naturalesa de l’home, l’ànima i la seva relació amb l’eternitat. La seva obra ens convida a considerar com la immortalitat pot ser entesa des d’una perspectiva filosòfica i espiritual. Amb les explicacions de Joan Santanach, la veu de Jordi Boixaderas i la música de Carola Ortiz tindrem l’oportunitat de conèixer més a fons la seva vida i la seva obra i explorar com les seves idees poden il·luminar el nostre pensament contemporani sobre la immortalitat.

Joan Maragall
Ignasi Moreta, Lluís Soler i Lídia Pujol
30 d’octubre – 20 h
Tota l’obra de Maragall la podem llegir com un esforç constant per cridar-nos a la vida, a l’acció. A estar desperts. La gran contraposició en Maragall no és el bé i el mal, sinó la vida i la mort. Maragall, a més de la seva notòria implicació en la política i la cultura catalana, va ser un home que va dedicar una part significativa de la seva vida a la recerca d’una comprensió més profunda de la transcendència. Ignasi Moreta, Lluís Soler i Lídia Pujol ens submergiran en aquesta recerca de la vida.

Anna Murià
Neus Real, Mercè Arànega i Gemma Humet
6 de novembre – 20 h
Anna Murià, una de les figures més polifacètiques de la literatura catalana contemporània, escrivia convençuda de la infinitud de la vida, del seu caràcter etern més enllà de l’experiència temporal i limitada d’una existència concreta. Ho descobrirem amb Neus Real, la música de Gemma Humet i la veu de Mercè Arànega.

Anna Dodas
Ester Pou, Elena Tarrats i Amaia Miranda
13 novembre – 20 h
La natura fosca i intrigant de l’obra d’Anna Dodas i la seva condició d’autora amb un final tràgic i prematur ens conviden a repensar la línia que separa la vida i la mort. L’Elena Tarrats recitarà la seva poesia introspectiva, i de la mà d’Ester Pou i la música d’Amaia Miranda viurem com la paraula escrita pot eternitzar les experiències i les emocions humanes.

Cicle

23 d'octubre - 13 de novembre

Espai Brossa

Compra d'entrades

Altres continguts d'interés

Veure tota la programació