Immortalitat
La immortalitat, un concepte que ha captivat la humanitat durant segles, continua sent una de les grans obsessions de la nostra existència. Un concepte clàssic que traspassa els límits de la realitat i arrossega la nostra imaginació cap a indrets misteriosos i fascinants. ¿Qui no ha somiat alguna vegada amb la possibilitat de viure per sempre?
La literatura ha begut d'aquesta pregunta des dels seus inicis: des de les antigues epopeies sumèries i gregues fins als vampirs seductors de la literatura moderna, la immortalitat ha tingut moltes cares i encara continua sent una font inesgotable d'inspiració.
Però la immortalitat no només es manifesta en formes literàries, artístiques o mítiques. La ciència i la tecnologia modernes també han explorat aquest concepte i han obert noves perspectives sobre l'extensió de la vida humana. ¿Podria ser que, a través de la ciència i la innovació, estiguem més a prop de la immortalitat del que mai haguéssim imaginat? Aquesta recerca incessant de la immortalitat ens planteja preguntes profundes sobre la nostra pròpia existència i la nostra relació amb el temps. ¿Què significa ser immortal? Per als éssers humans, la immortalitat sovint es contempla com una cerca de la vida eterna, la transcendència física o la permanència en la memòria col·lectiva. Però la literatura clàssica ens recorda que la immortalitat pot prendre moltes formes. Pot ser la immortalitat de les paraules, com hem vist en els clàssics. Pot ser la immortalitat de les accions, quan els personatges deixen una empremta indeleble en la història o la immortalitat de l'esperit, quan les idees i les emocions continuen ressonant en les generacions posteriors.
Aquestes i altres reflexions travessaran la 5a edició del Festival Clàssics. Centrada en el concepte de la immortalitat, hem convocat a artistes i pensadors a abordar les qüestions eternes i clau de l’art i el pensament: la vida i la mort.
Així que, unim-nos en aquesta exploració apassionant de la immortalitat. Deixem volar la nostra imaginació i examinem les múltiples formes en què aquest concepte s'ha manifestat a través de la història, la literatura i la ciència. ¿Esteu preparats per embarcar-vos en aquest viatge fascinant a través del temps?
Què és el Festival Clàssics?
Amb aquest festival, La Casa dels Clàssics vol posar els clàssics al centre de les energies creatives d’avui; promovent el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània; i impulsant relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre preocupacions essencials de la humanitat.
UN PROJECTE DE
AMB EL SUPORT DE
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
AGRAÏMENTS
El Festival Clàssics també ha estat possible gràcies a la complicitat de diverses institucions compromeses amb la cultura i els clàssics:
EQUIP
SIRA ABENOZA
Directora del Festival
GEORGINA RODRÍGUEZ
Coordinadora del Festival
MYRIAM SWANSON
Direcció de producció
RAÜL GARRIGASAIT
XAVIER MALLAFRÉ
ROGER ALUJA
ELI FREIXAS
Juntament amb tot l’equip de La Casa dels Clàssics i la cooperativa Abacus
DISSENY I PRODUCCIÓ
GUIRADO DESIGNWORKS
Direcció creativa i disseny de la campanya
WÉBICO
Desenvolupament Web
UNA PROJECTE DE
La Casa dels Clàssics i Abacus