Programació

Immortalitat

María Blasco, Núria Terribas, Ricard Solé, Berta Meneses

Una conversa íntima entre quatre participants amb punts de vista i experiències diverses sobre la vida i la mort, la immortalitat. Sira Abenoza anirà introduint punts de referència de literatura i pensament clàssics amb fragments d’òperes, concerts i obres d’art per filar la conversa. Una exploració que connecta amb les grans qüestions de la vida i la mort a través de l’experiència, la literatura, l’art i la filosofia.

La taula compta amb les veus de…

María Blasco
Científica espanyola especialitzada en els telòmers i la telomerasa, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO). El seu treball amb telòmers per allargar la vida dels ratolins ha donat la volta al món i obre una via sòlida per allargar notablement la vida humana.

Berta Meneses
Llicenciada en ciències químiques i teologia. Religiosa filipense i mestra zen en la línia de transmissió de Harada, Yasutani i Yamada – Escola Sanbô-Zen. Des del final dels anys 70 ha dut a terme un treball de recerca i aprofundiment de la cultura oriental, sobretot del Budisme zen. Dins del Zendo Betania, és la mestra responsable de la zona de Catalunya i Balears, i de les zones de l’Amèrica Central, a El Salvador, i de l’Amèrica del Sud, a l’Equador.

Núria Terribas
És jurista, especialitzada en l’àmbit de la bioètica i el biodret. Amb una trajectòria de gairebé 30 anys en el camp de la bioètica, és Directora de la Fundació Víctor Grifols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la Uvic-Ucc. Vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya, vocal de la Comissió de Garanties i Avaluació de Catalunya sobre la llei de l’eutanàsia i també membre i assessora legal d’un bon nombre de comitès d’ètica d’institucions sanitàries del nostre país.

Ricard Sole
Físic i biòleg. Professor investigador de l’ICREA (Institut Català de Recerca i Estudis Avançats), actualment treballa a la Universitat Pompeu Fabra on dirigeix el Laboratori de Sistemes Complexos del PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona). Un dels seus principals interessos de recerca és entendre els orígens i l’evolució de la complexitat i dels sistemes naturals i artificials, especialista en la creació de vida sintètica. Autor de Todas las muertes. El final de la vida: de los océanos a los robots.

Entrades no numerades, accés a sala per ordre d’arribada.

Taula rodona

11 d'octubre a les 19 h

CCCB

Compra d'entrades
Veure tota la programació