Programación

Quatre voltes rebels: Maria Mercè Marçal

Caterina Riba, Paula Malia i Berta Sala

El meu clàssic. Cicle de quatre espectacles centrats en autores essencials de la literatura catalana: Mercè Rodoreda, Víctor Català, Montserrat Roig i Maria Mercè Marçal. Cada funció serà una peça única que utilitzarà tres llenguatges per parlar de l’autora i la seva obra: la presentació conceptual del seu univers literari en relació amb la identitat, la lectura de textos i la improvisació musical.

L’obra de Maria-Mercè Marçal és una fita indiscutible dins les lletres catalanes. Entre altres qüestions, Marçal inaugura certes temàtiques específicament femenines en la literatura catalana com ara la maternitat, l’amor entre dones i el càncer de pit, que disposaven de pocs precedents. Dona, de classe treballadora i catalana, Marçal desplega un cosmos d’identitats al que ens acostarem en aquest acte al voltant del cos i de l’elaboració poètica que en fa l’autora. Amb una introducció per part de Caterina Riba i lectura dels seus textos amb l’actriu Paula Malia acompanyada de la improvisació musical de Berta Sala.

«Emmarco amb quatre fustes
un pany de cel i el penjo a la paret.
Jo tinc un nom
i amb guix l’escric a sota.»

Maria Mercè Marçal, Divisa (Bruixa de dol)

 

Aquest acte forma part del cicle El meu clàssic. Quatre voltes rebels, coorganitzat amb la Institució de les Lletres Catalanes i laperla29.

 

Entrades no numerades, accés a sala per ordre d’arribada.

El meu clàssic

28 de novembre a les 20 h

Teatre La Biblioteca

Altres continguts d'interés

Ver toda la programación