Programació
Cicle de converses: L’Odissea
Borja Bagunyà i Roger Aluja
Compra d'entrades26 de novembre a les 19h
Sala Beckett
3€ general, gratuït per als personatges de la Beckett
«Conta’m, Musa, aquell home de gran ardit, que tantíssim
errà, després que de Troia el sagrat alcàsser va prendre;
de molts pobles veié les ciutats, l’esperit va conèixer»
(Odissea, traducció de Carles Riba)
L’aventura del retorn a casa d’Ulisses el porta a conèixer l’esperit de molts pobles. Passa per moltes illes habitades per homes i dones de llegenda i criatures mitològiques, per un mar hostil i fins i tot pel món dels morts. Les onades destructives també són el camí de l’heroi. Com ho seran indrets on la natura dona fruit sense cap mà humana que maldi per cultivar-la i on hi trobarà monstres com el ciclop. L’Odissea és una obra on cada personatge i cada element de la natura té moltes cares, començant pel mateix Ulisses. Roger Aluja i Borja Bagunyà, escriptor i doctor en Teoria de la literatura, conversaran sobre les moltes cares de la natura i de la cultura en el clàssic fundacional dels viatges d’aventures.
Borja Bagunyà
Escriptor i doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. És també fundador i director de l’Escola Bloom i editor de la revista Carn de Cap. La seva obra de novel·la i d’assaig ha rebut nombrosos reconeixements i premis literaris, i la seva primera novel·la, Els angles morts, ha estat traduïda al castellà.
Roger Aluja
Editor de La Casa dels Clàssics i professor de llengua i literatura gregues a la Universitat de Barcelona. És llicenciat en Filologia Clàssica i Filologia Catalana, i doctor en Filologia Grega amb una tesi dedicada al cant XI de l’Odissea (Premi Eduard Valentí de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics). La seva recerca s’ha centrat especialment en la poesia grega d’època arcaica, i més concretament en els poemes homèrics. Ha traduït L’elogi de la calvície de Sinesi de Cirene i la poesia fragmentària de Cal·lí i Tirteu.
Cicle de diàlegs
Quatre converses amb escriptors, poetes i experts en literatura ens acosten a una selecció de clàssics antics i moderns que ens parlen de la relació entre la humanitat i la natura a través del llenguatge, la cultura i els sabers humans. De Frankenstein a l’Odissea homèrica, passant per Robinson Crusoe i l’obra d’Ursula K. Le Guin, parlem amb Blanca Llum Vidal, Albert Sánchez Piñol, Inés Macpherson i Borja Bagunyà sobre les moltes cares de la natura en la literatura. Hi conversaran Sira Abenoza i Roger Aluja, de La Casa dels Clàssics.
Cicle
26 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entradesAltres continguts d'interés
Cicle de converses
5, 12, 19 i 26 de novembre
Sala Beckett
Cicle de converses: Frankenstein
Blanca Llum Vidal i Sira Abenoza
Cicle
5 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entradesCicle de converses: Robinson Crusoe
Albert Sánchez Piñol i Roger Aluja
Cicle
12 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entradesCicle de converses: El nom del món és bosc
Inés Macpherson i Sira Abenoza
Cicle
19 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entrades