Programació
Cicle de converses: Robinson Crusoe
Albert Sánchez Piñol i Roger Aluja
Compra d'entrades12 de novembre a les 19h
Sala Beckett
3€ general, gratuït per als personatges de la Beckett
«Robinson Crusoe no és, com s’ha dit tantes vegades, un relat de supervivència. És molt més, moltíssim més que això. Crusoe no lluita per sobreviure, lluita per viure. Vet aquí. Aquest és el triomf real de la cultura sobre la natura.» Així presenta Albert Sánchez Piñol aquesta obra de Daniel Defoe, clàssic fundacional de la novel·la anglesa, i aquest personatge literari que, com el Quixot o com Odisseu, ja forma part de l’imaginari occidental. En el relat de Robinson no llegim només sobre una vida, sinó sobre la vida en tots els seus aspectes. Amb aquesta conversa entre l’escriptor Albert Sánchez Piñol i Roger Aluja, ens traslladem a la cabana de Robinson per parar atenció a la tensió entre civilització i món natural en què es construeix i s’habita la cultura.
Albert Sánchez Piñol
Escriptor, antropòleg i africanista, membre del Centre d’Estudis Africans. Autor d’assaig i ficció, les seves novel·les, entre les quals destaquen La pell freda (2002), Pandora al Congo (2005) i la novel·la històrica Victus (2012), han rebut un ampli reconeixement, amb premis i adaptacions cinematogràfiques. És un dels escriptors catalans més traduïts a altres llengües. Ha col·laborat també en l’elaboració d’enciclopèdies i amb diversos mitjans de comunicació.
Roger Aluja
Editor de La Casa dels Clàssics i professor de llengua i literatura gregues a la Universitat de Barcelona. És llicenciat en Filologia Clàssica i Filologia Catalana, i doctor en Filologia Grega amb una tesi dedicada al cant XI de l’Odissea (Premi Eduard Valentí de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics). La seva recerca s’ha centrat especialment en la poesia grega d’època arcaica, i més concretament en els poemes homèrics. Ha traduït L’elogi de la calvície de Sinesi de Cirene i la poesia fragmentària de Cal·lí i Tirteu.
Cicle de diàlegs
Quatre converses amb escriptors, poetes i experts en literatura ens acosten a una selecció de clàssics antics i moderns que ens parlen de la relació entre la humanitat i la natura a través del llenguatge, la cultura i els sabers humans. De Frankenstein a l’Odissea homèrica, passant per Robinson Crusoe i l’obra d’Ursula K. Le Guin, parlem amb Blanca Llum Vidal, Albert Sánchez Piñol, Inés Macpherson i Borja Bagunyà sobre les moltes cares de la natura en la literatura. Hi conversaran Sira Abenoza i Roger Aluja, de La Casa dels Clàssics.
Cicle
12 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entradesAltres continguts d'interés
Cicle de converses
5, 12, 19 i 26 de novembre
Sala Beckett
Cicle de converses: Frankenstein
Blanca Llum Vidal i Sira Abenoza
Cicle
5 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entradesCicle de converses: El nom del món és bosc
Inés Macpherson i Sira Abenoza
Cicle
19 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entradesCicle de converses: L’Odissea
Borja Bagunyà i Roger Aluja
Cicle
26 de novembre a les 19h
Sala Beckett
Compra d'entrades