Programació

Ira i revolta

Joan Burdeus i Carles Viñas

En els darrers anys hem viscut esclats d’ira i moviments creixents d’indignats a tot el món en contextos ben diferents: des de les primeres revoltes de la primavera àrab fins a la Revolució dels Paraigües de Hong Kong, passant per les protestes viscudes a Barcelona. Mirant els carrers d’arreu, podríem dir que vivim en un temps irat, encès, tip d’acceptar certes injustícies i impotent a l’hora de canviar-les. ¿Revolta i ira són indissociables? ¿Són un binomi ineludible i necessari? L’historiador Carles Viñas, expert en moviments ultres, i el filòsof Joan Burdeus reflexionaran plegats al voltant de la relació entre aquests dos conceptes.

Carles Viñas Gràcia. Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca Consolidat Centre Estudis Històrics Internacionals (GREC-CEHI) i del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (GRENS-UPF). Al llarg de la seva activitat investigadora ha analitzat l’extremisme polític i esportiu, els estils juvenils i el rerefons social i polític de l’esport.

Joan Burdeus. Graduat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Treballa com a crític cultural per a diversos mitjans com ara Núvol, el digital de cultura en català, on exerceix de cap d’opinió i cap de la secció «Pantalles». Ha realitzat diversos projectes de ficció com a guionista i director.

Forma part del cicle Ira, clàssics i món contemporani.
Consulta la programació de tot el cicle

Diàleg

23 novembre a les 19.00h

Sala Beckett

Altres continguts d'interés

Veure tota la programació